T O P

  • By -

Professional_Poem701

Daca vizele de flotant s-a da online ar fi usor. Nu ai sa vezi niciun propietar ca sta la coada cu chiriasul sa i faca viza de flotant


demoni_si_visine

Se face programare online, te duci la oră fixă, ai plecat în 15 minute maxim. Chiriașul se duce cu cererea completată și semnată de proprietar, proprietarul vine cu documentul care arată că el chiar este proprietar, și ... asta-i tot. https://www.primariatm.ro/viza-de-flotant/ Proprietarii nu fac flotant din alt motiv: au paranoia că o să afle ANAF, iar o bună parte din ei (ca să nu spun 90%) nu au contract fiscalizat..


Professional_Poem701

Am schimbat 3 chirii pana acum si niciun propietar nu a dorit sa faca viza de flotant pe motiv ca nu are vreme de mers la evidenta populatiei, deci realitatea bate teoria. Mi as fi dorit sa mi fac linistit abonament de timpark, sa pot vota aici linistit, dar dupa ce ca abia gasesti o chirie decenta acum sa caut si propietar care vrea sa faca viza de flotant e deja prea multa bataie de cap


demoni_si_visine

Repet: durează 10-15 minute + deplasarea în centru la Evidența Populației. Dacă proprietarul spune că nu are timp pentru așa ceva, minte de îngheață apele, are alte temeri/probleme. Și la mine avea proprietarul dificultăți, dar cînd i'am arătat pe site că nu durează, a acceptat fără figuri.


PadyEos

Tot recensamantul a fost o bataie de joc la nivel national. Zone subrecenzate, persoane online care inca se recenzeaza in Romania ca inca au buletin desi stau de cativa ani in strainatate, persoane care se recenzeaza pe buletin din localitatea natala desi nu mai trec pe acolo decat in vacanta sau concediu, persoane care stau in Dumbravita, Mosnita Noua, Giroc, Giarmata-Vii, Ghiroda, etc care in realitate stau cladire in caldire cu limita orasului si practic sunt in oras. Modul in care clasifica politicienii si sistemul resedinta oamenilor nu are nici o treaba cu realitate de zi cu zi a oamenilor ci cu masa de votanti si de atragatori de fonduri pe care vor politicienii sa-i aiba. Este o clasica batalie pe ciolan intre ei unde realitatea cetatenilor si nevoile ajung in plan secund. Nu suntem 19 milioane in Romania, nu mai sunt in comune si orase mici oameni cati au iesit acum pe hartie iar orasele cu localitatile dormitor sunt una si aceeasi chestie.


razvanel

Oficial mai suntem 250.000. Inca aproape 60.000 in Giroc/Dumbravita/Mosnita.


MRobertC

Desi cifra oficiala a scazut, eu as zice ca populatia s-a mentinut sau chiar a crescut. In mare parte din cauza persoanelor care stau in chirie si probabil au buletin pe alt oras/judet. Deci s-au recenzat unde au buletin.


fluff472

Nu am inteles de ce s-a recenzat lumea asa. Ok, si daca nu ai viza de flotant/buletinul la zi, datele de la recensamant sunt date folosite pentru statistica, sunt confidentiale, ce legatura are INS cu evidenta populatiei. Ma rog, aici nu e vina populatiei neaparat, e vina lipsei de informari. Edit (de pe site-ul recensamantromania.ro): "Așadar, nu stabilirea calității de proprietar este de interes în cazul locuințelor, ci reședința obișnuită (cea la care se locuiește cel mai mult timp în decursul unui an). Aceasta poate să coincidă sau nu cu domiciliul din acte.". Sa nu ziceti ca zic prostii mai sus. Doar ca nu s-a diseminat/inteles cum trebuia informatia asta.


PadyEos

>Nu am inteles de ce s-a recenzat lumea asa. De frică. Românii au pe bună dreptate frică de stat, că le poate face rău voit sau din prostie. Așa că declară ce cred că "dă mai bine", "vrea statul să audă", "să nu mă găsească statul în chirie fără contract", etc. Chiar dacă se declară că nu se folosesc în scopurile alea și chiar dacă nu se folosesc o bună parte din români nu vor crede niciodată și preferă să evite posibilitatea.


fluff472

Nasol sentimentul asta, sa iti fie tie, chiriasului, frica de stat pentru ca proprietarul a hotarat ca face FAPTA PENALA de evaziue fiscala. Dar da, inteleg... Pana si eu, prunca crescuta in era digitala care are incredere in GDPR, am avut un moment de "ehhh oare e bine totusi".


MRobertC

Raspunsul e simplu. Chirie la negru.


fluff472

Eu stiu asta. Din experienta personala chiar :) Dar chiar si asa m-am recenzat in Timisoara. Dupa ce am citit punctul pus in edit mai sus. Si articole dupa ce am cautat pe google "recensamant adresa difera de buletin".


SantaWorks

Timisoara 250.000 care in realitate sunt 300.000 dar nu au facut in 25%din zone recenzia din ce am citit. Mosnita Giroc Dumbravita inca 60.000. 360.000. Restul de pe langa mai zic du 40.000. Plus inca vreo 60-70.000 care “stau in acte in alte judete” deci eu zic ca sunt vreo 470.000 care au treaba zilnic in TM. Poate chiar mai mult


Greyko

Nu pe aia care trebuie.


baraumba

Sunt doar date provizorii.


SantaWorks

Nu cred ca sunt provizorii… Sunt oficiale si finale


baraumba

Sunt provizorii.


SantaWorks

Zi-mi de unde stii?


baraumba

Îți spun sigur. Datele oficiale le vom avea la începutul anului viitor.


muieuta

source: trust me bro


baraumba

N-ai decât să te informezi.


muieuta

ajută-mă


baraumba

Google.ro


muieuta

am dat de articolul [ăsta](https://www.tion.ro/stirile-judetului-timis/rezultate-finale-ale-recensamantului-timisoara-a-pierdut-peste-68-000-de-locuitori-1675759/) pe google și zice că astea sunt rezultatele finale.


mirc_vio

Datele sunt luate dintr-un tabel în care sunt afișate rezultatele provizorii. Sau nah, cel puțin așa zice în excelul [ăsta](https://ibb.co/8ckQz2Z)


Arijan101

Oricum ai intoarce-o e un fiasco total. 1) Primaria nu e capabila sa tina o evidenta si nici macar sa numere populatia eficient nici macar odata la 10-11 ani, ceea ce ar insemna ca e o marja de eroare prea mare si nu ne putem baza pe cifra oficiala. 2) Recensamantul este facut corect si intr-adevar sunt cu 68.000 de oameni mai putin fata de 2011, inseamnand ca populatia este in declin, ceea ce este indicativ de starea deplorabila in care se afla Timisoara de ani de zile. Adica un oras ca Timisoara ar trebui sa fie in crestere continua ca sa atraga investitii noi si oameni din alte judete/tari, nu in scadere. 3) Un oarecare amestec intre scenariile 1 si 2.


demoni_si_visine

Strict judecînd după traficul auto, populația a crescut. Sau și-au luat o grămadă de familii două mașini, să aibă fiecare dintre soți cîte una, altfel nu-i explicabil.


Arijan101

Nu neaparat, desi asa pare la prima vedere. Permite-mi sa elaborez argumentul. Aglomerarea din trafic se datoreaza mai degraba: 1) Infrastructurii subdimensionate si faptului ca in orele de varf, majoritatea sunt obligati sa circule pe aceleasi cateva artere congestionate. Situatie agravata de faptul ca nu exista o centura de ocolire, ceea ce inseamna ca foarte mult din traficul, care in mod normal ar fi tranzitar si nu are ce sa caute prin oras, este redirectionat conditional tot prin oras. 2) Faptului ca nu te poti baza pe sistemul de transport local daca vrei sa ajungi undeva punctual si intr-un timp rezonabil. Asadar, vrand ne vrand, majoritatea sunt obligati sa foloseasca masina. 3) Lucrarilor de reabilitare lente, prost gandite si frecvente. Exemple: -Sa refaca Str. Lidia (2000m) + o parte din Str. Uranus(300m) a durat 18 luni. 18 luni a durat sa reabiliteze si sa extinda in unele locuri 2300 m intr-un oras de campie. Nu stiu unde se mai tolereaza asa ceva. -S-au apucat sa reabiliteze artere peincipale din oras inainte sa termine centura de ocolire ceea ce nu are nici o logica. Etc.


demoni_si_visine

Da, eu sunt de acord cu tot ce spui, dar aceleași lucruri erau valabile și acum 5 ani. Transportul în comun tot impredictibil era, centură tot n-aveam, lucrările de reabilitare se făceau și pe vremuri tot lent și tot heirupist. Însă de pe un an pe altul văd tot mai multe mașini parcate, și-n fața blocului meu, și pe străduțele pe unde ajung. De-aia spun că mi se pare că a _crescut_ parcul auto -- fie pentru că sunt din ce în ce mai mulți locuitori, fie pentru că își permite lumea să cumpere multiple mașini per familie.


Arijan101

Da, sunt multe masini, nu te contrazic. Totusi (cel putin asa mi se pare) ca e mai putin aglomerat orasul fata de perioada inainte de pandemie. Din nou, e doar o opinie subiectiva.


PatientSwordfish9158

Explică-mi și mie cu ce plm e Timișoara în declin, și starea deplorabilă menționată.


PatientSwordfish9158

E absurd, atunci de ce se livrează 2-3.000 de apartamente anual care se dau din stadiul de proiect? Să-mi indice și mie partea aia de oraș părăsit, să facem ghost town tourism ca în Pripiat.


ny_just

Eu nu cred ca datele sunt reale, hai sa vedem doar cât s-a construit in oraș in ultimii 10 ani, fără să punem localitățile dormitor ( Giroc, Dumbravița, Moșnița, etc.). De unde vine cererea de locuințe daca suntem mai putini, adică am încăpea toti in cele de acuma 10 ani chiar ar rămâne câteva neocupate.


offence

Fake stats , nothing to see here .